Közel 180 versenyző Lonatoban

Új kihívással néz szembe Gender Tamás Junior

Első éjszakai versenyén, az X30 Junior kategóriában rajtol a hétvégén Olaszországban Gender Tamás Junior. A fiatal magyar gokartversenyző az IAME Series Italy közel 180 fős nemzetközi mezőnyében, kategóriájában 40 ellenféllel méretteti meg magát a South Garda Karting nemzetközi versenypályáján a bajnokság 7. fordulójában.

A versenyhelyszín és a csapat sem ismeretlen a hétvégén a Team Driver Racing Kart színeiben rajthoz álló Gender Tamás Junior számára, hiszen számos alkalommal láthatta már a közönség a pályán tesztek és versenyek alkalmával is Lonato-ban róni a köröket, ahová most korábbi Mini kategóriás csapatához tér vissza. A HUMDA Motorsport Academy által támogatott magyar versenyző esetében már-már szinte hazai versenypályának is tekinthető South Garda Karting-on teljesítette például élete első versenyét a népszerű OK Junior kategóriában. Most azonban új kategóriában, az X30 Junior mezőnyben rajtol, ami a megszokottól eltérő motort és gumikat jelent, így a hétvége mindenképp új kihívás számára mindamellett, hogy éjszakai versenyen is először áll rajthoz.

Az 1988-ban épült versenypálya egyébként nemzetközi szinten is az egyik legfontosabb gokartpálya, mely a közelmúltban újult meg, hogy minden tekintetben alkalmas helyszínt biztosítson az olyan nemzetközi versenymezőny számára, mint amelynek tagjai a mostani hétvégén is elrajtolnak majd Lonato-ban. A South Garda Karting minden évben különböző nemzetközi versenyeknek ad otthont, az elmúlt években számos olasz, Európa- és világbajnokságot rendeztek, amelyek mindig vonzották a sportág rajongóit a világ minden tájáról.

A mezőnyben most 21 nemzet, köztük Nagy-Britannia, Olaszország, Svájc, Románia, Írország, Franciaország, Svédország, Csehország, Törökország, Lengyelország, Bulgária, Lengyelország, Észtország, Izrael, Ciprus, Marokkó, Grönland, Németország, Indonézia, Monaco és természetesen Magyarország legjobb versenyzői adnak tanúbizonyságot felkészültségükről.

- Teljes mértékben felkészültnek érzem magam fizikálisan és mentálisan is, amelyhez minden támogatást megkaptam csapatomtól, a Fit4Race-től, a 321 Performance-től és a Hungarian Motorsport Academy-től – fogalmazott a verseny előtt Gender Tamás Junior, hozzátéve, hogy nagyon motiváltan indul a hétvégi versenyen, mely nagy kihívást jelent számára az ismeretlen tényezők miatt, de jól felkészült és ki akarja hozni magából a maximumot a számára új versenykörülmények között is. 

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója