A TOP10-ben a döntőben

Pénteken az első szabadedzés megnyerésével kezdődött meg Gender Tamás Junior számára az IAME Series Italy Lonato-i versenyhétvégéje, amelyen a megfelelő beállításokkal kishíján dobogós helyezést is el tudott érni. A magyar gokartos nagyon jól teljesítve, rengeteget előzve tudta befejezni élete első éjszakai versenyhétvégéjét.

Gender Tamás Junior a hétvégén Lonatoban állt rajthoz az X30 Junior kategóriában, amelyben 40 ellenféllel vette fel a harcot már az első szabadedzésén is sikerrel, miután az összes teszten nagyon gyors tempót tudott menni. A pénteki első szabadedzést pedig a legjobb eredménnyel nyerni tudta Olaszországban. A versenyen a Team Driver kötelékében induló versenyző szerelői ezután még tovább akarták tökéletesíteni a váz beállítását, de ez nem bizonyult jó döntésnek. Ennek ellenére a megszokottól eltérő versenytechnikával és gumikkal induló, jól rajtoló és magabiztosan versenyző fiatal, mégis rutinos gokartos az időmérő edzést is a 8. helyen tudta hozni. – Bízom benne, hogy a csapat a szombati Warm Up-okra és versenyre megtalálja az abszolút optimális beállítást és jó eredménnyel búcsúzhatok majd Olaszországtól – fogalmazott a szombati versenyek előtt a Hungarian Motorsport Academy által támogatott versenyző, aki pénteken egy 13. helyezéssel tudta zárni a napot. 

Szombatra a szerelőknek sikerült finomítani a beállításokon, s az első versenyen negyedik legjobbként hagyta el a South Garda Kartingot, négy helyet javítva rajtpozíciójához képest a nemzetközi versenypályáját, mielőtt a fináléban ismét csatába szállt. Miután bumpere leesett, így 5 másodperces büntetést kapott, s a 17. rajtpozícióból tudott nekivágnak a döntőben. Miután a rajtnál beragadt előtte a sor, így a huszadik helyezés mögé csúszott vissza. Azonban technikájának, rutinjának és kitartásának hála a verseny végére a TOP 10-ben a 10. helyig kapaszkodott fel, ami jó előjel következő, augusztus végén Franciacortán megrendezésre kerülő versenyhétvégéje előtt. Amire addig is készül, annak ellenére, hogy a Hungarian Motorsport Academy fiatal versenyzője számára egy rövid nyáriszünet következik.

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója