Visszatérés Franciacortára

Több körön keresztül csata az Európa-bajnokság második helyezettjével, jó rajtok, nagy küzdelmek – ez a mérlege Gender Tamás Juniornak az októberi gokartvilágbajnokság helyszínén, a Franciacorta Karting Tracken, ahol a hétvégén rendezték meg WSK Euro Series következő fordulóját.

Olaszországban a hétvégén több mint 100 versenyzővel vette fel a harcot Gender Tamás Junior az OKJ kategóriában a lombardiai versenypályán a Forza Racing színeiben. A WSK Euro Series 1. fordulójában 60 ország, összesen több, mint 300 versenyzője rajtolt el az aszfaltcsíkon, melyet a gyors és technikás szakaszok, valamint a pálya dőlésszögeinek változásai jellemeznek.

Jól kezdődött a Hungarian Motorsport Academy által támogatott magyar gokartos számára a versenyhétvége, hiszen csoportjában csupán 4 tizeddel lemaradva az első helyezettől a 13. helyen zárta a pénteki időmérő edzést. A hetedik sorból rajtolt a heateken, és mind a kétszer jól elkapta a rajtot. A második futamon a nyolcadik helyen fordult, majd két nem ideális döntést követően több pozíciót vesztett. Ettől függetlenül versenytechnikája - mellyel jó tempót tudott menni már pénteken is - bíztató jeleket mutatott a szombati warm up-ra és versenyekre nézve is. A magyar gokartos csapata maximális támogatásával nagyon motiváltan nézett a versenyek elé, melyen kivétel nélkül jól tudott rajtolni. Az első versenyen több körön keresztül csatában volt az Európa-bajnokság élmenőjével, azonban mégsem a várt módon sikerült a hétvége Gender Tamás Junior számára. Az első versenyen ugyanis kilökték a magyar gokartost, a harmadik versenyen pedig baleset történt előtte, amelyet csak kívülről tudott kerülni, így a 15. helyről a 29. helyre esett vissza. Ennek ellenére nem eredménytelen a versenyhétvégéje, hiszen csapata szerint folyamatosan fejlődik, keményen dolgozik, végig jó tempót megy, mely bíztató előjeleket mutat a következő versenyhétvégéjére, amelynek ismét Franciacorta ad otthont szeptember közepén a 2023 Euro Series Champions of the Future versenysorozatban.

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója