Sikeres visszatérés

Szerző: Boncz Elek

Gender Tamás Junior a nyár közepén egy komolyabb kényszerszünetbe csöppent az olasz bajnokságban a Pista Salentina versenypályán elszenvedett bordasérülés miatt. A HUMDA Academy versenyzője így több versenyhétvégét is kihagyni kényszerült és rehabilitációval, gyógytornával és edzésekkel teltek a további nyári hetei. Augusztus végén és szeptember első hétvégéjén térhetett csak vissza, újult erővel a versenypályákra egy olasz bajnoki és egy WSK versenyhétvégével.

A kényszerpihenő után sikeres visszatérésként könyvelhette az Olasz Bajnokság 4. fordulóját. A Circuito Internazionale Napoli-n megmutatta, hogy az ellenfeleknek továbbra is komolyan számolniuk kell vele! Ezen az utolsó nyári versenyhétvégén Sarno-ban bebizonyította, hogy a júniusi bordasérülés után szerencsére tökéletesen felépülve, gyorsan visszaszokott a versenyzéshez, jól alkalmazkodva a mezőnyhöz fel tudta venni a tempót. Nagyon jó részeredményeket könyvelhetett el, annak ellenére, hogy ezúttal a döntőbe jutás nem sikerült.

A  a folytatás a Kartodromo La Conca versenypályán, Muro Leccese-ben következett ahol a WSK SUPER CUP BY MINI versenyhétvégéjére került sor a következő hétvégén, melyet egy önálló egyfordulós bajnoki eseményként tartottak a MINI kategória számára. Tamásnak ez a versenyhétvége külön izgalmas kihívást kínált így nem sokkal a kategória váltás előtt iii a MINI-sek legjobbjai között. A kimondottan nehéznek számító versenypályán közel hatvan fős mezőnyben kellett megméretnie magát. A néhány hét kényszerpihenő után szerencsére ezen a versenyhétvégén is elmondható volt, hogy a sérülés és a kihagyás nem hagyott komoly nyomokat benne és száz százalékos motivációval és erőbedobással vágott neki a futamoknak.  Nagy csaták, szuper verseny – ha csak néhány szóban akarjuk jellemezni, hogy telt Tamás számára a WSK Super Cup by Mini versenyhétvégéje. A sűrű mezőnyben végig jó volt a tempója, több olyan futam is akadt, ahol több pozíciót is sikerült javítania a rajtpozícióhoz képest, annak ellenére, hogy ez a speciális burkolatú pálya a változó időjárási körülmények minden versenyző számára alaposan feladta a leckét. A küzdelmek során sikerült a döntőbe verekednie magát és egy kiváló részeredményeket hozó versenyhétvégét zárnia. Csapata a Parolin Racing Kart vezetője és Gender Tamás Junior edzője a többszörös világbajnok Felice Tiene is nagyon pozitívan értékelték a hétvége eredményeit, valamint ismét megállapították, hogy versenyzőnk minden szempontból megérett a nagyobb kategóriába lépéshez!

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója