La Concában, olasz bajnoki fordulón indul Gender Tamás Junior

Az olasz gokartbajnokság idei második fordulójában láthatjuk a hétvégén Gender Tamás Juniort, aki korábbi csapata színeiben indul, és először versenyez junior kategóriában a la concai versenypályán.

Gender Tamás Junior az olasz gokartbajnokságban, annak idei második fordulójában versenyez a hétvégén a Salentói-félszigeten, a Leccétől mintegy 40 km-re található La Conca nemzetközi versenypályán. A bajnoki fordulóra hét kategóriában mintegy 240 versenyzőt várnak. A Team Driver Racing Kart színeiben induló magyar versenyző a 31 főt felvonultató OK-N Junior (az N a national, azaz nemzeti jelzőre utal) kategóriában indul, ilyen erős gokarttal pedig először a csütörtöki szabadedzéseken körözött az 1250 méter hosszú versenypályán.

„A csapat és a pálya sem teljesen ismeretlen a számomra, hiszen a mini kategóriában már versenyeztem náluk, La Concában viszont azóta nem mentem, így a versenyhétvége első napján kellett hozzászoknom, hogy milyen a junior gokarttal körözni itt. Korábban a szerelőmmel is dolgoztam már együtt, ami segített abban, hogy rögtön megtaláljuk a közös hangot. Motiváltan várom a versenyeket, amelyek igazán izgalmasnak ígérkeznek, hiszen változékony időjárást jósolnak a teljes hétvégére. Csütörtökön vizes aszfalton kezdtünk, aztán felszáradó pályán is gyűjthettem némi tapasztalatot, ami a folytatásban még jól jöhet” – tekintett előre a Hungarian Motorsport Academy által támogatott versenyző.

Gender Tamás junior a csütörtöki edzésnap után június 16-án, pénteken már időmérő edzésen vesz részt, majd szombaton kezdődnek az előfutamok, míg vasárnap a nemzetközi versenyekkel ellentétben nem elődöntős és döntős rendszerben zárul a hétvége, hanem két külön futamot bonyolítanak le. Ezekről már élő stream is elérhető lesz. Ez, illetve élő eredménykövetés és egyéb információk ITT találhatók.

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója