Küzdelmes fordulók két bajnokságban

Szerző: Boncz Elek

A Gender Racing legifjabb versenyzője ifj. Gender Tamás továbbra is két bajnoki sorozatban folytatja a küzdelmeket Olaszországban. A legutóbbi fordulók igen küzdelmesre sikerültek, de néhány kiváló részeredményt és értékes bajnoki pontokat sikerült gyűjteni a legutóbbi versenyhétvégék alatt.

Az ITALIAN ACI KARTING CHAMPIONSHIP sorozatban Siena-ban és Sarno-ban az és az IAME Series Italy-ban szintén Sarno-ban és La Conca-ban zajlottak az aktuális bajnoki fordulók. Mindkét versenysorozat a vége felé jár. Gender Tomika mindkét sorozatban az élmezőnyben van a többnyire idősebb és tapasztaltabb ellenfelek között. Kiváló részeredményeket könyvelhetett el és talán már az első futamgyőzelem sem sokat várat magára, melytől több futamban is csak a technika ördöge, vagy egy sportszerűtlen ellenféllel történő ütközés fosztotta meg több alkalommal is.

Az IAME Series Italy X30 kategóriájában három fordulóval a bajnokság vége előtt a hatodik helyen áll, száznegyvenöt ponttal. Az ITALIAN ACI KARTING CHAMPIONSHIP sorozatban a MINI60 géposztályban négy versenyhétvége után ötven ponttal a hatodik helyet foglalja el a bajnoki tabellán. Csapata a Team Driver Racing Kart vezetői is nagyon elégedettek Tomika teljesítményével és nagyon várják már, hogy a fenti két versenysorozat végét követően a WSK sorozatban is megmutathassa oroszlánkörmeit a fiatal magyar tehetség. 

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója