Helytállás a darálóban

Szerző: Boncz Elek

Ahogy azt már korábban is hírül adtuk az idei versenyévadban a Gender Racing legfiatalabb versenyzője Gender Tomikai az olasz IAME Series gokart bajnokság X30 Mini kategóriájában versenyez a gokartsportban egyik szakmailag legelismertebb olasz csapat a Team Driver színeiben. Az első versenyhétvégéjére március első hétvégéjén került sor, ahol bátran ugrott a mély vízbe és remekül helyt állt a különösen erős mezőny nagy darálójában.

Az IAME Italy széria első fordulójában kis versenyzőnk a Lignano Circuit-en, Európa egyik legkeményebb gokartos mezőnyében találta magát, de egy cseppet sem feltartott kézzel ment az első csatába! A szorgos munkával és megszámlálhatatlan mennyiségű edzéskör megtételével eltöltött téli felkészülési időszak már a szabadedzéseken rendkívül bíztató eredményeket hozott. Az edzések alatt jól látszott, hogy Tomika nagyon gyors, rendre top öt közeli időket futott, az időmérő után végül a mezőny közepéről rajtolhatott.

A tempója a versenyeken is megvolt, de a szerencsével kicsit hadilábon állt. Az első futamon egy remek rajt után a második, harmadik körben egy balesetbe keveredett és a gokartja olyan komolyan sérült, hogy kiállni kényszerült a versenyből.

A második versenyfutamra a Team Driver Kart csapata helyrehozta a technikát, ő pedig bravúros előzéseket bemutatva gyorsan felzárkózott. A rajt után több előzést is bemutatva kezdte meg a felzárkózást de, pechjére az előtte lévők ismét ütköztek, így lelassították a lendületét és több helyezést is vesztett, de végül szerencsésen célba ért az első IAME futamán. Végül vasárnap következhetett a nagy döntő, ahol Tomika ismét nagyszerűen megmutatta, hogy nagy hátrányból, vert helyzetből is könnyedén talpra áll! A huszonharmadik helyről rajtolva –ahogy mondani szokás- úgy ment át a mezőny nagy részén, mint kés a vajon, és a komoly küzdelem végé végül a tizenkettedik helyen intette le a kockás zászló.

Gender Tomika első bajnoki fordulón nyújtott teljesítményével nagyon elégedett volt versenyzőnk driver coach-a Felice Tiene és a Team Driver csapatvezetője David Delucci-is, akik folyamatosan rengeteg hasznos szakmai tanáccsal látják el. A döntőben nyújtott teljesítménye mellett az is komoly bizakodásra ad okot, hogy a nyers tempójában futott kör ideje már most is csak hajszálnyira volt az élmezőnytől és a kategória leggyorsabbjától!

Reméljük, hogy a járványhelyzet is engedi majd, és akkor még hét olasz IAME bajnoki versenyhétvége vár Gender Tomikára az év folyamán hasonlóan remek formában, kicsit több szerencsével és igazán fényes eredményekkel!

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója