Best Driver címmel zárt Gender Tamás Junior

Best driver címmel ismerték el Gender Tamás Juniort az első versenyen az olaszországi Franciacorta Racing Tracken, ahol a hétvégén rendezték meg a Campionato Italiano ACI Karting-ot és amely október első hetében az FIA Karting World Championship-nek is otthont ad.
Az előjelek nemcsak bíztatók, hanem már egy részük be is igazolódott Gender Tamás Junior számára a hétvégén, hiszen Franciacortán az elmúlt hetekben már nagyon jó tempót tudott menni száraz és vizes körülmények között egyaránt, a gyors és technikás szakaszokat is váltogató, szakmailag is elismert versenyhelyszínen. Ez pedig előre vetítette, hogy egyre jobb eredményeket szerezzen a következő megmérettetéseken a magyar gokartos. A hétvégi teszteken jó volt a tempója a Hungarian Motorsport Academy által is támogatott versenyzőnek. A versenyhétvége során vizes pályán csoportjában az egyik leggyorsabb volt, míg száraz pályán 0,8 másodperccel maradt el a leggyorsabb versenyzőtől az időmérőn. Az első versenyen aztán egy jó rajt után tizenhárom helyet tudott javítani rajtpozíciójához képest, amellyel kiérdemelte a Best Driver címet. 
A második versenyen nem volt tempója, de rajtpozíciójához képest több helyet javítani tudott. A Remény futamban a legtechnikásabb kettes szektorban ő gokartozta a leggyorsabb időt. Ez a verseny szintén megmutatta, hogy Gender Tamás Junior és csapata kitartó munkája jó irányba halad, hiszen a második helyet is birtokolni tudta csapattársa mögött. Hosszú ideig küzdöttek az első pozícióért miközben beérték a mezőny többi versenyzői. – Sokat tanultam ebből a versenyhétvégéből. Jól összeszoktunk már csapatommal, a Forza Racinggel és remélem még jobb eredményekkel tudom majd zárni a hátralévő versenyeket – nyilatkozta Grender Tamás Junior az októberi gokartvilágbajnokság, azaz a FIA Karting World Championship versenyhelyszínén.

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója