Balesetek hátráltatták Gender Tamás Juniort Cremonában

Az olaszországi Cremonában folytatódott Gender Tamás Junior idei szezonja. A Champions of the Future Euro Series idei negyedik fordulója nagyon küzdelmesen alakult a magyar sportoló számára.

Két hetes szünet után a Champions of the Future Euro Series idei negyedik fordulóján, Cremonában folytatódott Gender Tamás Junior idei szezonja. A Forza Racing magyar versenyzője 98 fős mezőnyben mérette meg magát a Milánótól 75 km-re fekvő, 1224 méter hosszú pályán.

Gender Tamás Junior első napja kalandosan alakult, az időmérőn csupán 3 tizedmásodperccel maradt el a csoportjában a legjobb időt elérő versenyzőtől, majd szerencsés sorsolásnak köszönhetően az A-csoportból várhatta az előfutamokat. Az első előfutamban azonban rajta kívül álló okok miatt nem tudott rajthoz állni, ami nagyban visszavetette az összetettbeli esélyeit.

A második előfutamon viszont már ott volt a mezőnyben és nagyon jó rajt után kemény csatákat vívott az ellenfelekkel. Ez igaz volt a második versenynap három előfutamára is, amelyeken kivétel nélkül jól kapta el az indulást, ám a három versenyből csak egyszer ért célba.

„Az aznapi első előfutamban a hármas kanyarban nekem jöttek hátulról, ami miatt meglöktem az előttem levőt, ő keresztbe fordult, és mindketten kiestünk. A második előfutamban ezután az egyik csapattársam kapott egyet hátulról, így nagy sebességgel nekem jött, aminek ismét kiesés lett a vége. Végül a harmadik versenyemet sikerült befejeznem, de a használt gumik miatt végig csúszott a gokartom. Az elődöntőbe a három befejezetlen előfutam és az elhibázott gumistratégia miatt nem jutottam be, de a jó rajtjaimnak így is örülök. Köszönöm a munkát a csapatomnak, megyünk tovább a következő versenyre!” – tekintett előre a Hungarian Motorsport Academy által támogatott versenyző.

Gender Tamás Junior legközelebb július 28. és 30. között, az olasz IAME-sorozat lonatói állomásán lép pályára.

Gender Tamás Junior, OK-Junior eredmények

Résztvevők: 98
Időmérő csoport: 15.
Időmérő összesített: 43.
A-B előfutam: -
A-E előfutam: 21.
A-D előfutam: -
A-C előfutam: -
A-F előfutam: 20.
Előfutamok összesített: 91.
Elődöntő: -
Elődöntő utáni összesített: -
Döntő: -

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója