Az első nyerőszám a hetes

Szerző: Boncz Elek

Nagyon nagy fába vágta a fejszéjét a Gender Racing Team legifjabb versenyzője Gender Tomika az idei versenyszezonra mikor a családi és sportszakmai tanáccsal úgy döntöttek, hogy 2021-re nem a ROTAX hanem más, erősebb nehezebb verseny sorozatokat vesznek célba a további megmérettetésekhez.

Ám ehhez előbb még kellett egy komoly ütőképes csapat, hogy igazán eséllyel lehessen is venni a mondhatni kettesével szedett sportszakmai lépcsőfokokat. Szerencsére ezt hamar sikerült is megtalálni a Devid De Luchi vezette Team Driver Racing Kart csapatában egy ott teljesített sikeres teszt után. Valamint driver coach-nak sikerült megnyerni Tomika számára a többszörös olasz gokart világbajnokot, Felice Tiene-t aki már több fiatal gokart versenyzőt juttatott el a Forma1 előszobáinak számító autós versenysorozatokba is.

Az egyik kiszemelt versenysorozat pedig az ötfordulós Campionato Italiano ACI Karting vagyis az olasz nemzeti bajnokságban az a MINI60 kategória lett melynek technikáját a gokartsport csúcsát jelentő WSK sorozatban is használják. Igazi mély víz volt ez a legifjabb GRT versenyző számára, hiszen többnyire tapasztaltabb idősebb ellenfelekkel kellett felvenni a versenyt az általában harminc negyven fős mezőnyben. Ráadásul úgy, hogy volt olyan versenyhétvége, hogy akár azt is lehetett feltételezni, hogy Tomika neve mellett csak véletlenül fordult meg a zöld fehér piros trikolor mivel egyedül csak Ő nem volt olasz a mezőnyben. Az öt versenyhétvége talán nem tűnik olyan soknak ám annál küzdelmesebb futamokat és hullámzó sikereket hozott. Általánosságban például tempóra és teljesítményre versenyzőnk várakozáson felül hamar fel tudta venni a versenyt az élmezőnnyel. Szinte mindig ott volt a top ötben ám sajnos a versenyfutamokon sokszor elpártolt tőle a szerencse és volt olyan is, hogy a rajtrácson az első sorban állva a legrosszabbkor szólt közbe a technika ördöge elvéve egy szinte biztos dobogós hely vagy akár futamgyőzelem lehetőségét. Ezzel együtt volt még két nullás futam melyek pontjai aztán fájóan hiányoztak a végső elszámolásnál. Azért az első tanulóév eredményére még így is nagyon-nagyon büszkék lehetünk, hiszen az ötvennyolc indulóból harminchét tudott pontot szerezni az öt forduló folyamán és ebből Gender Tomika hatvakét bajnoki pontot gyűjtve a hetedik helyen zárta első MINI60-as bajnoki szezonját, mely talán az egész hazai gokartsport tekintetében is igen kiemelkedően szép nemzetközi eredmény!

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója