Az első kör a Hungaroringen

Szerző: Boncz Elek

A Gender Racing Team Hungaroringen tartott évadnyitó eseményén ott volt a csapat legfiatalabb versenyzője Gender Tomika is, aki mint ahogy már azt korábban megírtuk idén az IAME Series Italy versenyein koptatja a gokart pályákat a 2021-es versenyszezonban. Itt három versenyhétvégét követően az X30 MINI kategóriában a bajnoki tabella nyolcadik helyéről várhatja a május végi folytatást.

Tomika Olaszországban versenyez az idén, sőt a tervek szerint szeptembertől az iskolai tanulmányait is ott folytatja majd tovább, de azért idénre sem maradt hazai pályán történő szereplés nélkül! Ráadásul nem is akármilyen hazai pályán száguldhatott, hanem ott ahol már harmincöt éve koptatják az aszfaltot az autósport királykategóriájának a Forma-1-nek a versenyzői is, ott ahol apukája által alapított versenycsapat is már több mint tíz éve rója a köröket és ért el emlékezetes, szép sikereket. Bizony ez a pálya a Hungaroring ami egy kör erejéig csak és kizárólag a Gender Racing legifjabb versenyzőjéé és gokartjáé volt az évadnyitó esemény alatt. Tomika természetesen nagyon várta a lehetőséget és miután az idei versenyévad terveiről és eddigi sikereiről csapattársaival beszámolt Szujó Zoltán mikrofonja előtt, bepattant a gokartjába és nekivágott az izgalmas körnek! Egy vérbeli versenyző természetesen mindig tövig nyomja a gázt, pláne ha csak egyetlen körből kell kihoznia a legjobbat! Tomika se tett másképp így alaposan megizzasztotta a Hungaroring munkatársát, aki a kis versenyzőnket filmező drón pilótáját szállító autót vezette.

Elmondhatjuk, hogy ez az első kör remekül sikerült, nagyon jó kör volt, hiszen nagyszerű felvételek születtek és Gender Tomika számára is egy régi álom vált valóra, amely örök emlék lesz még akkor is, ha biztosak lehetünk benne, hogy még sokszor láthatjuk őt majd számtalan jó kört teljesíteni a nem is olyan távoli jövőben a Hungaroringen!

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója