A világbajnokság helyszínén rajtol Gender Tamás Junior

Hétvégén az októberi gokartvilágbajnokság helyszínén, a Franciacorta Karting Tracken áll rajthoz Gender Tamás Junior a WSK Euro Series következő állomásán. A rangos megmérettetésen összesen több mint 300 versenyző rajtol, az OKJ kategóriában 103 ellenféllel veszi fel a versenyt a magyar gokartos a Forza Racing színeiben. 

A Gender Racing Team versenyzője OKJ kategóriában indul Olaszországban a hétvégén a WSK Euro Series 1. fordulójában, azon a versenyhelyszínen, amely házigazdája lesz az októberi világbajnokságnak. Most 60 ország versenyzői rajtolnak a 2006-ban felavatott 1300 méter hosszú pályán, melyet a gyors és technikás szakaszok, valamint a pálya dőlésszögeinek változásai jellemeznek. 

Gender Tamás Junior számára már nem ismeretlen a versenyhelyszín, hiszen különböző kategóriákban mérettette meg magát Franciacortán, már idén is. Hasonlóan a Forma 1-ből ismert Carlos Sainzel, aki korábban ezen a lombardiai gokartpályán kezdte el gyermekként a versenyzést.

Augusztus 30. és szeptember 3. között olyan versenyzők rajtolnak a felkészült és nagyon motivált Tamással együtt, akik a legképzettebb nemzetközi csapatokat és a nagy gyártókat képviselik a WSK Promotion programsorozatban. A WSK Euro Series mindig is kiindulópontként szolgált sok fiatal tehetség számára. Ezt bizonyítja, hogy a Forma-1 jelenlegi sztárjai közül a többen is részt vettek ebben a történelmi WSK-sorozatban, amely a motorsport bajnokainak lenyűgöző listájával büszkélkedhet a hírességek csarnokában.

Augusztus 30-tól a szabadedzésekkel kezdődödött meg a verseny és a kvalifikációs szakaszt követően szeptember 3-án, vasárnap az előfutamokkal zárul. 

A döntőket és a döntőket élőben közvetítik a WSK, Motorsport.tv és YouTube TV és streaming platformokon: 

www.wskarting.it/index.asp,

https://motorsport.tv/,

https://www.youtube.com/@WSKPROMOTION

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója