2 X 7

Szerző: Boncz Elek

Az eredmény képlete a Gender Racing Team legifjabb versenyzője, Gender Tamás junior idei versenyszezonban eddig elért bajnoki helyezéseinek. A Devid De Luchi vezette Team Driver Racing Kart csapatában, a többszörös olasz gokart világbajnok driver coach, Felice Tiene szakmai támogatásával sikerült első komoly versenyévadában elérnie.

Az egyik versenysorozat az ötfordulós Campionato Italiano ACI Karting vagyis az olasz nemzeti bajnokságnak az a MINI60 kategóriája, amelynek technikáját a gokartsport csúcsát jelentő WSK sorozatban is használják. Igazi mély víz volt ez a legifjabb GRT versenyző számára, hiszen többnyire tapasztaltabb, idősebb ellenfelekkel kellett felvenni a versenyt az általában harminc-negyven fős mezőnyben. Ráadásul úgy, hogy volt olyan versenyhétvége, hogy akár azt is lehetett feltételezni, hogy Tomika neve mellett csak véletlenül fordult meg a zöld fehér piros trikolor, mivel egyedül csak Ő nem volt olasz a mezőnyben. Az öt versenyhétvége talán nem tűnik olyan soknak, ám annál küzdelmesebb futamokat és hullámzó sikereket hozott. Általánosságban például tempóra és teljesítményre versenyzőnk várakozáson felül, hamar fel tudta venni a versenyt az élmezőnnyel. Szinte mindig ott volt a top ötben, ám sajnos a versenyfutamokon sokszor elpártolt tőle a szerencse és volt olyan is, hogy a rajtrácson az első sorban állva a legrosszabbkor szólt közbe a technika ördöge, elvéve egy szinte biztos dobogós hely vagy akár futamgyőzelem lehetőségét. Ezzel együtt volt még két nullás futam, amelyek pontjai fájóan hiányoztak a végső elszámolásnál. Azért az első tanulóév eredményére még így is nagyon-nagyon büszkék lehetünk, hiszen az ötvennyolc indulóból harminchét tudott pontot szerezni az öt forduló folyamán és ebből Gender Tamás junior hatvankét bajnoki pontot gyűjtve a hetedik helyen zárta első MINI60-as bajnoki szezonját.

Ifjabb Gender Tamás másik versenysorozata a 2021-es idényben a szintén olasz IAME Series Italy, amelynek az X30 MINI kategóriájában is megmérettette magát. Az olasz motorgyártó hazai sorozata nyolc fordulóból állt, amelyből az utolsó fordulót szeptember végén az Adria International Racewayen rendezték meg.

Ennek a sorozatnak több mint hetven indulója volt idén, így itt is nagyon népes mezőnyökben kellett helyt állnia a Gender Racing legifjabb versenyzőjének a sok, WSK-sorozatot is megjárt tapasztalt ellenfél között. Tanulóév ide vagy oda mondhatni, hogy Tamás itt is berobbant az élmezőnybe. Remek részeredményekkel, minden futamon pontot szerzett, a legeredményesebb a negyedik bajnoki fordulón volt, ahol ötvenegy pontot szerzett a hétvégén.

Az utolsó forduló előtt százhetvenhét ponttal a hetedik helyet foglalta el a bajnoki tabellán. Az utolsó forduló sajnos nem alakult a legszerencsésebben, de így is tizenhárom pontot szerzett és a nyolc fordulós IAME Series Italy sorozat X30 MINI kategóriájában teljesített első versenyévadában 190 ponttal a 7. helyen végzett a bajnokságban!

A két bajnoki sorozatban elért két hetedik hely nagy fegyvertény az első igazán komoly nemzetközi mezőnyben teljesített versenyévadában, amely talán az egész hazai gokartsport tekintetében is igen kiemelkedően szép nemzetközi eredmény!

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója