Világbajnokságon szurkolhatunk Gender Tamás Juniornak

Egyetlen magyar versenyzőként szurkolhatunk Gender Tamás Juniornak az OK Junior kategóriában a 2023. október 6. és 8. között megrendezésre kerülő FIA Karting World Championship-en, azaz a gokart világbajnokságon. A 288-as rajtszámmal induló magyar versenyző már letette névjegyét a nemzetközi mezőnyben és bizonyította, hogy kiérdemelt helye van az indulók között a Franciacorta Racing Track-en, egyedüli magyar versenyzőként az OK-Junior kategóriában. 
Megdöntve minden korábbi rekordot 57 nemzet 241 indulója, köztük Gender Tamás Junior versenyez a hétvégén az Olaszországban megrendezett világversenyen. Az OK kategóriában 115, míg a magyar gokartos versenykategóriájában, az OK-Juniorban 126 fiatal tehetséget várnak Franciacortában a szezon legkiemelkedőbb versenyére. 
Franciacorta 2022 óta része az FIA gokart naptárának, s néhány év alatt kiváló hírnevet szerzett magának a sportban. 1300 méteres hosszú, gyors és technikás pályájának köszönhetően a versenyzők számára igazi kihívást jelent ezen a helyszínen a versenyek teljesítése, különösen ekkora és ilyen profi mezőnyben. 
Már a rajtlistából is kitűnik, hogy a világbajnokság OK Junior kategóriája zsúfolásig megtelt fiatal tehetségekkel, akik készek bármire, hogy Franciacortán a legjobb teljesítményt hozzák ki magukból. Ezzel az elszánt, a legtehetségesebb gokartosokból felálló versenyzői gárdával kell versenyeznie Gender Tamás Juniornak, aki az elmúlt hónapokban a Forza Racing versenyzőjeként végképp bebizonyította, hogy az OK Junior kategória élmezőnyében a helye.
Gender Tamás Junior számára nem ismeretlen a versenyhelyszín, hiszen több nemzetközi versenyen és kategóriában is rajthoz állt már Castrezzatoban, az elmúlt hetekben is, mely nagy csatákat hozott számára, többek között az Európa-bajnokság második helyezettjével, s az egyik versenyen megkapta a Best Driver címet is. Így motiváltsága és elszántsága mellett eddigi tapasztalatai is segítik várhatóan az eredményes versenyhétvége elérésében. - Teljes mértékben felkészültnek érzem magam fizikálisan és mentálisan is, amelyhez minden támogatást megkaptam csapatomtól, a Fit4Race-től, a 321 Performance-től és a Hungarian Motorsport Academy-től – fogalmazott a világbajnokság előtt Gender Tamás Junior, hozzátéve, hogy nagyon motiváltan indul az FIA Karting World Championshipen.

PROGRAM: 


október 6. péntek
08.00 - 10.25: Szabadedzés
10.30 - 13.00: Selejtező gyakorlat 
14.00 - 18.51: Selejtezők


Október 7. szombat
08.00 - 09.25: Bemelegítés
09.30 - 18.49: Selejtezők


október 8. vasárnap
09.00 - 10.05: Bemelegítés
10.50 - 12.25: Super Heats
15.15 - 16.30: Döntő

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója