Gender Tamás Junior sétál a boxutcában védőruházatot viselve

Sérülés vetett véget Gender Tamás Junior biztató versenyhétvégéjének

Hiába volt jó a tempója, és javított négyből háromszor a rajtpozícióján az előfutamokban, Gender Tamás Junior bordasérülés miatt kénytelen volt visszalépni a WSK Super Master Series harmadik fordulójának utolsó napjától.

A Nápoly melletti Sarnóban, a WSK Super Master Series idei harmadik fordulójával folytatódott Gender Tamás Junior szezonja. A Parolin Racing Kart 12 esztendős gokartversenyzője remekül teljesített az előfutamokban, amit mutat, hogy négyből három alkalommal jobb helyen ért célba, mint ahonnan rajtolt.

A rendkívül gyors, de közben igencsak egyenetlen aszfaltú Circuito Internazionale Napoli azonban nem volt kegyes a HUMDA által támogatott versenyzőhöz, aki hiába jutott be a vasárnapi elődöntőbe, hogy ott megkísérelje a döntőbe kerülést, az utolsó versenynapon bordasérülés miatt már nem tudott részt venni.

„Miután a pénteki időmérő edzésen nem tudtam tiszta kört megtenni, mert vagy előznöm kellett, vagy feltartottak, az előfutamok már jól kezdődtek: az első előfutamban az enyém lett a legjobb első szektor. A rajtnál ugyan veszítettem néhány pozíciót, de annál is többet hoztam vissza, így végül sikerült két helyezést javítanom a rajthelyemhez képest, és 13.-ként intettek le” – kezdte értékelését Gender Tamás Junior.

„Szombaton ezután három előfutam is várt rám. Az első kettőben jól sikerült a rajtom, mindkét alkalommal több helyezést javítottam, majd izgalmas csatákban volt részem. Ezután bizakodva vártam a harmadik előfutamot, az azonban nem alakult simán, mert egy nagyobb párharc során elhajlott a bal első kormányösszekötőm, emiatt pedig tempót és pozíciókat veszítettem.”

„Az elődöntők A csoportjában viszont így is biztosítottam a helyemet, ám ennek ellenére nem tudtam rajthoz állni vasárnap, mert kiderült, hogy a pálya jellegéből adódóan bordasérülést szenvedtem az előfutamok során. Versenyzés helyett így orvosi kezelés várt rám, viszont bízom benne, hogy a soron következő hétvégére rendbe jövök, és ott lehetek a Champions of the Future sorozat valenciai állomásán.”

Amennyiben így lesz, Gender Tamás Junior számára március 10. és 12. között, Spanyolországban folytatódik az idei szezon.

Gender Tamás Junior, OKJ-eredmények

Résztvevők: 57

Időmérő csoport: 19.

Időmérő összesített: 37.

B-D előfutam: 15. à 13.

A-B előfutam: 16. à 14.

B-E előfutam: 15. à 13.

B-C előfutam 15. à 21.

Előfutamok összesített: 35.

Elődöntő: -

Döntő előtti összesített: -

Döntő: -

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója