Remek rajtok és kiváló tempó Gender Tamás Juniortól az olasz bajnokságban

Az olasz gokartbajnokság La Concában rendezett idei második fordulóján állt rajthoz Gender Tamás Junior. A Team Driver színeiben versenyző magyar gokartos rögtön a hétvége első napján bizonyította, hogy az élmezőnyben a helye, és úgy is a legjobb helyezésekért tud küzdeni, hogy junior gokarttal még soha nem járt ezen a pályán.

A La Conca nemzetközi versenypálya adott otthont az olasz gokartbajnokság idei második versenyhétvégéjének, amelyen az OK-N Junior kategóriában Gender Tamás Junior is rajthoz állt. A pálya és a Team Driver Racing Kart sem volt teljesen ismeretlen a magyar sportoló számára, de az 1250 méter hosszú aszfaltcsíkon még soha nem körözött junior gokarttal, így mondhatni a nulláról kellett kezdenie az ismerkedést.

A ritmust nagyon hamar felvette: pénteken, a vizes pályán rendezett szabadedzések közül az egyiket megnyerte, egyszer pedig második időt ért el. És bár az időmérőn – immár száraz pályán – még csúszott a gokartjának a hátulja, szombaton a 13. helyről indulva remek rajtokat vett. Ennek is köszönhetően a két előfutam során egy 5. és egy 8. hely volt a mérlege.

Vasárnapra két verseny maradt, amelyeken szintén nagyon jól rajtolt és a tempója is megvolt, ám mindkettő balesettel ért véget, miután egy-egy riválisa mindkétszer ráhúzta a kormányt előzés közben.

„Remekül kezdődött számomra a hétvége, hiszen pénteken a vizes pályán nagyon jó volt a tempóm. Szombatra finomítottunk a beállításokon, aminek az lett az eredménye, hogy jó rajt után az első versenyen hét pozíciót javítva ötödikként intettek le. A rajtom a második előfutamon is jól sikerült, és bár a gokartom ezúttal kicsit tolta az elejét, a 8. helyre így is felkapaszkodtam” – kezdte értékelését a Hungarian Motorsport Academy által támogatott versenyző.

„Az utolsó napon aztán két verseny várt rám. Az elsőn szintén sikerült jó rajtot vennem, és már a harmadik helyen haladtam, amikor hátulról meglöktek és veszítettem néhány pozíciót. A tempómmal viszont ezután sem volt gond, úgyhogy visszakapaszkodtam, de amikor a hármas kanyarban megpróbáltam elmenni az egyik ellenfelem mellett, rám húzta a kormányt, amitől elhajlott a vázam és fel kellett adnom a versenyt.”

„Ez dupla büntetés volt, hiszen nem elég a kiesés, a második versenyt a 26. helyről kellett kezdenem. A rajtom ezúttal is jól sikerült, és egészen a 11. helyig jöttem előre, amikor megtörtént ugyanaz, mint korábban: előzés közben nekem jött a riválisom, ami miatt mindketten kiestünk. Noha vasárnap egyik futamot sem tudtam befejezni, összességében így is pozitívan értékelem a hétvégét, mert végig tudtam hozni az élmezőny tempóját. Köszönöm a Team Drivernek a munkát és a jól felkészített gokartot, megyünk tovább a következő versenyre.”

A következő verseny pedig már ezen a héten eljön, Gender Tamás Junior ugyanis az olasz IAME-sorozat franciacortai állomásán lép pályára június 22. és 24. között.

Gender Tamás Junior, OK-N Junior eredmények

Résztvevők: 28
Időmérő: 12.
1. előfutam: 5.
2. előfutam: 8.
1. verseny: 26. (kiesett)
2. verseny: 22. (kiesett)
Elődöntő: 17.
 

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója