Tamas Gender Junior sits in a Parolin go-kart in a protective suit

Nem volt meg a tempó az Eb-nyitányán

Az idei első fordulót rendezték az elmúlt hétvégén az FIA gokart Európa-bajnokságban. Gender Tamás Junior az OKJ-mezőnyben indult csatába, de idő előtt véget ért számára a küzdelem.

Zsinórban második versenyhétvégéjén állt rajthoz Gender Tamás Junior Valenciában, a Kartodromo Internacional Lucas Guerrero versenypályán. A Parolin Racing Kart gokartosa előzőleg a Champions of the Future Euro Series nyitófordulóján lépett pályára, és annak ellenére az elődöntőig jutott, hogy korábbi bordasérülése még nem volt teljesen a múlté.

Az FIA gokart Európa-bajnokság szintén Valenciában rendezett első versenyhétvégéjén viszont már 100%-os formában ülhetett gokartba a 12 esztendős versenyző, ám ezúttal nem jutott el a döntőig a 83 fős mezőnyben.

„Már a pénteki nap elején világossá vált, hogy nagyon nehéz, kihívásokkal teli hétvégének nézünk elébe, mert bár a szerelőmmel, Raffaele Polisével és az edzőmmel, Felice Tienével mindent megpróbáltunk, egyszerűen nem volt elég jó a tempónk. Minden pozícióért megküzdöttem, miközben reménykedtem, hogy idővel sikerül gyorsabbá válni” – értékelt a HUMDA által támogatott sportoló.

„Szombatra ez némileg össze is jött, a tempóm javult, így legalább jókat tudtam csatázni a további előfutamokon, az elődöntőbe jutáshoz ez azonban sajnos nem volt elég. Mindössze három helyen múlt, hogy vasárnap már nem gurulhattam pályára. Ezúton szeretném megköszönni Raffaele Polise és Felice Tiene munkáját, akik mindent megtettek, hogy jobban sikerüljön ez a hétvége. Nem csüggedek, teljes erőbedobással készülök és edzek tovább, hogy készen álljak a következő versenyemre, a WSK Open Series április eleji fordulójára.”

Gender Tamás Junior tehát visszatér Olaszországba, hogy március 31-e és április 2-a között Cremonában, ismét egy, a WSK Promotions által rendezett sorozatban álljon rajthoz.
 

Gender Tamás Junior, OKJ-eredmények

Résztvevők: 85
Időmérő csoport: 27.
Időmérő összesített: 78.
E-F előfutam: 23.
C-F előfutam: 24.
D-F előfutam: 23
A-F előfutam 20.
Előfutamok összesített: 75.
Elődöntő: -
Döntő előtti összesített: -
Döntő: -

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója