Gender Tamás Junior versenyzés közben

Nehéz és mozgalmas hétvégét zárt Gender Tamás Junior a WSK Super Master Series-ben

A WSK Super Master Series második fordulójában, az olaszországi Franciacortán versenyzett a hétvégén Gender Tamás Junior. A Parolin Racing Kart 12 esztendős gokartversenyzője küzdelmes futamokon van túl, és bár a hétvégéje nem úgy alakult, ahogyan eltervezte, így is van mire büszkének lennie.

A rangos WSK Super Master Series idei második fordulóját rendezték az elmúlt hétvégén az olaszországi Franciacortán. A viadalon szokás szerint a világ legjobb gokartversenyzői sorakoztak fel, így előre lehetett rá számítani, hogy minden pozícióért komoly csatát kell vívni. Hatványozottan igaz volt ez az OKJ-kategóriára, amelyben 106 induló állt rajthoz.

Köztük volt Gender Tamás Junior, a Parolin Racing Kart magyar versenyzője is. A 12 esztendős sportoló nehézségekkel teli első fordulón volt túl a WSK Super Master Series-ben, és bizakodva, a döntőbe jutás reményében várta a második hétvégét. A hivatalos program jól indult a számára, de az időmérő edzésen nehézségekkel szembesült, ami meghatározta a további szereplését.

„A pénteki bemelegítő edzésen még jó volt a tempóm, de az időmérőn már eléggé csúszkált alattam a gokart, így csak a 27. időt értem el a csoportomban. Az első előfutamon nehéz volt a kormány és túlságosan tapadt a gokart eleje, de jó rajt után így is sikerült hét pozíciót javítanom, míg a második előfutamban szintén feljebb tudtam kapaszkodni, ezúttal öt helyet” – tekintett vissza a HUMDA által támogatott sportoló.

„A szombati első előfutamban aztán ennél is jobban sikerült a felzárkózás, és már a 17. helyen haladtam, amikor kiszorított az egyik riválisom a fűre, és visszaestem a mezőny végére. Innen még egyéni leggyorsabb köröket futva feljebb tudtam kapaszkodni, és végül így is három hellyel előrébb értem célba ahhoz képest, ahonnan rajtoltam.”

„A legjobb eredményemet a szombati második előfutamban értem el, amelyben sikerült tíz pozíciót javítanom. Hasonló teljesítményre lehettem volna képes az utolsó előfutamon is, de jó kezdés után a harmadik körben történt előttem egy baleset, amit lehetetlen volt kikerülni, így ez a verseny idő előtt véget ért a számomra.  Végül négy hellyel maradtam le arról, hogy bejussak az elődöntőbe, ami a baleset nélkül összejöhetett volna.”

„Ismét küzdelmes versenyhétvégét zártunk, amelyért köszönetet szeretnék mondani az egész hétvégi munkáért szerelőmnek, Raffaele Polisének, a coach-omnak, Felice Tienének, a Parolin Racing Kartnak, a GFR Engines-nek, valamint a HUMDA-nak, az Apex Instituto-nak és a Fit4Race-nek. A következő versenyhétvégén erősebben térünk vissza.”

Gender Tamás Junior legközelebb március 3-5-ig, a WSK Super Master Series harmadik fordulóján, Sarnóban versenyez.

Gender Tamás Junior, OKJ-eredmények

Résztvevők: 106

Időmérő: 27.

A-B előfutam: 27. à 21.

B-E előfutam: 27. à 22.

B-F előfutam: 27. à 24.

B-C előfutam: 27. à 17.

B-D előfutam: 27. à 30.

Előfutamok összesített: 76.

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója