Hamilton korábbi csapatában kezdi a szezont Gender Tamás Junior

A rangos WSK-sorozat első állomásán, a WSK Champions Cupon kezdi meg első teljes szezonját az OK Junior kategóriában Gender Tamás Junior. A 12 esztendős gokartversenyző az egykor Lewis Hamiltont is a soraiban tudó Parolin Racing Kart gyári pilótájaként vág neki az idénynek.

Január utolsó hétvégéjén, az olaszországi Lonatóban rendezett WSK Champions Cupon vág neki a 2023-as szezonnak Gender Tamás Junior. Az olasz WSK Promotions által rendezett World Series of Karting-sorozat a Champions of the Future és a CIK-FIA futamok mellett a gokartozás legmagasabb szintjét képviseli, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az idei Forma-1-es mezőnynek a 75%-a, azaz a 20-ból 15 pilóta rajthoz állt korábban legalább egy WSK-versenyen.

Az évek során pedig későbbi F1-es világbajnokok is letették a névjegyüket a WSK-ban, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton és a 2016-os világbajnok Nico Rosberg pedig annál a Parolin Racing Kartnál tette mindezt, amelynek színeiben a 12 esztendős Gender Tamás Junior a hétvégén megkezdi élete első szezonját az OK Junior géposztályban.

A HUMDA által támogatott versenyző tavaly novemberben, a rangos Trofeo delle Industrie versenyen már belekóstolt ebbe a kategóriába, és tisztesen helytállt, miközben tisztában volt vele, hogy sűrű edzésprogram vár rá a télen, hogy erősödjön a gyorsabb és fizikailag a pilótákat nagyobb kihívás elé állító OKJ-gokartokhoz.

„A téli felkészülés nagy részét kick-box edzések tették ki, még a két ünnep között is minden nap tréningeztem, hogy minél jobb erőben várjam a januári szezonkezdetet. Miközben január 9-én folytatódott az iskola, Lonatóban, Cremonában és Franciacortában is teszteltem 2-2 napot, azaz utóbbi helyszínen csak egyet, mivel az első napon havazás miatt nem lehetett körözni a pályán” – számolt be az elmúlt bő egy hónapjáról a 12 esztendős sportoló.

„Jó érzés volt annyi kihagyás után visszaülni a gokartba és végre valami mást is sportolni a kick-boxon kívül. Emellett hiányzott már a csapat és a szerelőm is, akivel nagyon jól kijövünk, sokat viccelődünk. Az iskolakezdés után sajnos egy kis betegség is közbejött, de ennek ellenére úgy érzem, hogy felkészülten várom az első versenyt. A célom természetesen az, hogy a legtöbbet kihozzam magamból, és minél jobb eredményt érjek el a csapattal közösen. A lonatói pályát kedvelem, különösen a technikásabb részeit, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy jól kezdjük a szezont.”

Az OKJ-mezőny 58 fős lesz, Tamás Juniornak tehát 57 riválissal kell majd megküzdenie a január 27-én induló selejtezőktől kezdődően. A január 29-ig tartó programot és a WSK Champions Cuppal kapcsolatos információkat ITT, az élő eredménykövetést pedig ITT találja.

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója