Döntővel is debütálhatott volna új csapatában Gender Tamás Junior

Cremonában, a WSK Super Master Series idei utolsó fordulójában mutatkozott be az Energy Corse színeiben Gender Tamás Junior. Az új csapatával első versenyhétvégéjét teljesítő fiatal gokartos a pályán elért eredménye alapján a döntőbe jutást is kiharcolta.

A WSK Super Master Series idei negyedik, egyben utolsó fordulóján mutatkozott be új csapatában Gender Tamás Junior. A mostantól az Energy Corse színeiben versenyző gokartos egy teszten már részt vett az alakulattal, de versenykörülmények között a mostani, cremonai volt a két fél első közös szereplése.

A csapatba gyorsan beilleszkedő Tamás Junior a 81 versenyzőt felvonultató OKJ-kategóriában vágott neki a hétvége küzdelmeinek. Az időmérőn csoportjában a 24. helyen zárt, majd az első két pénteki előfutamot a 27., valamint a 21. pozícióban fejezte be, és innen várta a folytatást.

„Szombaton már esős napunk volt, úgyhogy az időjárás nem kedvezett nekünk. Az aznapi első, összességében harmadik előfutamban nem sikerült jól a rajtom, majd balesetbe keveredtem. Próbáltam elkerülni a kontaktot, de nem tudtam, így elhajlott a spoilerem tartója” – összegezte a második nap történéseit a HUMDA által támogatott sportoló.

„Ami a vasárnapot napot illeti, az már jobban alakult: az elődöntőben tíz helyet javítottam, noha ezúttal is balesetbe keveredtem, ami miatt beesett a lökhárítóm. Így hiába harcoltam ki a döntőbe jutást, a büntetés miatt nem vehettem részt a fináléban.”

„Összességében élvezetes volt az első versenyhétvége az új csapatommal, értékes tapasztalatokat szereztem, és motiváltan várom a következő versenyt, amit már ezen a héten megrendeznek a Trinecben. Köszönöm a coach-om, Antonio Galluccio és az Energy Corse munkáját, valamint mindenkinek a szurkolást!”

Gender Tamás Junior tehát Csehországban folytatja az idei szezonját, ahol május 4. és 6. között a Champions of the Future Euro Series idei második fordulójában áll rajthoz.

Gender Tamás Junior, OKJ-eredmények

Résztvevők: 81
Időmérő csoport: 24.
Időmérő összesített: 70.
C-D előfutam: 27.
D-F előfutam: 21.
A-D előfutam: 16.
D-E előfutam: 23.
B-D előfutam: 19.
Előfutamok összesített: 72.
Elődöntő: 26.
Döntő előtti összesített: 71.
Döntő: -

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója