A Forza Racinghez igazol Gender Tamás Junior

Abban a Forza Racing csapatban folytatja tovább nemzetközi sportpályafutását Gender Tamás Junior, amelynek története az alapító szerint George Russell címével kezdődött. Az eddig döntően Olaszországban versenyző fiatal magyar gokartos a napokban igazolt át a Jamie Croxford által 2011-ben alapított, brit székhelyű csapathoz, s nagyon motiváltan várja a következő heteket, amelyek újabb nagy előrelépést jelentenek céljai elérése felé.

Újabb nagy lépést tesz sportpályafutásában Gender Tamás Junior. Családjával úgy döntött, hogy új professzionális környezetben folytatja a versenyzést, melyhez a Forza csapatát választotta, melyet a maga is sikeres motorsport múlttal rendelkező Jamie Croxford csapatfőnök azért alapított és működtet, hogy segítse versenyzőit tehetségük teljes potenciáljának kibontakoztatásában. A brit székhelyű nemzetközi gokartcsapat a legmagasabb szinten versenyez a világszínpadon junior és senior kategóriában egyaránt, és nagyszerű eredményeket ért el az elmúlt években, hiszen CIK Európa-bajnokokat, brit bajnokokat és WSK-győzteseket egyaránt kineveltek. Az első naptól fogva a gokartosokkal és autósokkal dolgozva gyorsan felismerték, hogy a motorsport-ipar időt, erőfeszítést és pénzt fektet az autó teljesítményének javításába, s mindemellett figyelmet kell fordítani a pilótákra is. A brit székhelyű versenycsapat a legmagasabb európai és világversenyeken indul OK/OKJ kategóriákban. Sikereket arattak Európa-bajnokságokon, a WSK Trophy Champions-on, a Brit Vice és Open Champions-on, az olasz bajnokságban, a DKM versenyeken, a Margutti Champions-on.

A csapat vezetője, Jamie Croxford maga is kiváló nemzetközi pilóta volt, s mára az FIA gokartversenyek egyik legnevesebb csapatának vezetője, mely 2017-ben világbajnok, 2012-ben és 2017-ben Európa-bajnokként olyan pilóták képzésében vett részt, mint George Russell, Robert Shwartzman és Jonny Edgar. A csapat igazi története 2012-ben a junior Európa-bajnokságon nyert George Russellel kezdődött, majd olyan versenyzők álltak rajthoz színeikben, mint Billy Monger, Robert Shwartzman, Kush Maini, Frederik Vesti, Jonny Edgar, a 2017-es junior Európa-bajnok, Rafael Camara, a 2019-es junior világbajnok, Dilano Van T'Hoff, Dexter Pattersonról és Christopher Lulham, aki duplázni tudott a 2017-es junior világbajnokságon. A Forza Racing az egyik legerősebb csapat a nemzetközi színtéren, ami lehetővé teszi, hogy rendszeresen legyőzzék a többi élcsapatot.

A HUMDA Academy támogatását élvező versenyző új csapata különös hangsúlyt fektet a felszerelés mellett a versenyzők fejlesztésére is, mert hisznek abban, hogy velük együtt a vezetők valóban megkapják a fejlődéshez szükséges segítséget és útmutatást. Ezt a munkát részletes és mélyreható adatelemzés előzi meg. A versenyfelkészítés mellett a Forzánál egészségügyi és fitneszprogramokkal kapcsolatos tanácsokat adnak a gokartosoknak, személyre szabottan, melybe beletartozik a versenyzők átállása külföldről az Egyesült Királyságba, a magániskolai oktatás megszervezése a versenyek között, szigorú pálya és tesztelési program, miközben egy kijelölt csapattag külön ügyel a versenyzőkre és igényeikre. Mindezek felett a csapat a motorsport világában szerzett kapcsolatait és tapasztalatait arra használja fel, hogy segítse a versenyzőt. A Forza Racing filozófiája: jó pilóta jó csapattal nyerhet, s a gokartozásban az elme sokat számít a dobogóra való törekvésben. A csapat ereje minden technikai munkatársunk hozzáértésében is rejlik. Tudják, hogy az eredményesség sok tényezőtől függ, melyek közé tartozik a pilóta hozzáállása, koncentrációs képessége és a versenyhez való hozzáállása is. Tudnia kell összpontosítania saját céljára, és kizárni a külső történéseket.

Ezeket mérlegelve döntött úgy Gender Tamás Junior és családja, hogy nemzetközi sportkarrierje tovább építésében a Forza Racinget választja, hogy professzionális szakemberek komoly felkészítő munkájával a legoptimálisabb feltételek között készüljön versenyeire a magyar sporttehetség, aki már Dániában van, elkezdődött a komoly szakmai munka.

Partnereink

Lázár Lovaspart logója
Zele-Bau logója
Príma Kft logója